Verdiepen Kelder

15 jaar garantie op constructie en waterdichting!


Werkwijze bij het verdiepen van kelder, kruipruimte of souterrain

Bij het verdiepen van het souterrain, de kruipruimte of de kelder wordt eerst de oude vloer gesloopt. Dan wordt de grond uitgezogen/uitgegraven tot de gewenste diepte. Afhankelijk van de lengte van de bestaande fundering (het gemetselde deel) brengen wij een nieuwe waterdichte vloer aan of een waterdichte betonnen bakconstructie (verankerd of zelfdragend). Als bij een fundering op staal de lengte niet toereikend is voor de gewenste stahoogte in de kelder, dan wordt die fundering verlengd middels het injecteren van de zandgrond eronder met een speciaal waterglas-hardermengsel, waardoor de zandgrond 'versteent'.

Tot slot wordt de hele constructie (oude en nieuwe delen) duurzaam waterdicht gemaakt met het Randstad Kelderbouw-kelderdichtingssysteem.


Waterdicht verdiepen in combinatie met funderingsherstel

Ook bij verdieping van souterrain, kruipruimte of kelder in combinatie met funderingsherstel wordt de oude vloer gesloopt en de overtollige grond verwijderd. Daarna worden er nieuwe funderingspalen in de bodem geboord/gedrukt en gevuld met beton. In het gemetselde deel van de oude fundering maken wij inkassingen. De betonnen vloer of bakconstructie wordt gestort op de nieuwe funderingspalen en verankerd aan de oude fundering middels de inkassingen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw nieuwe kelderruimte perfect waterdicht is.

Na de verdieping van uw kelder, kruipruimte of souterrain geven wij 15 jaar garantie op de constructie en waterdichting van uw nieuwe kelder.